alapitvany 1200

 Író-olvasó találkozó  8. osztályos tanulóinknak.
Régi kedves ismerős tért vissza a 100 éves iskola falai közé. 20 évvel ezelőtt végzett gothardos diák, Nagy Péter mesélt nekünk kalandos életútjáról. 55 országban járt, és meglehetősen sok élményt osztott meg velünk. A beszélgetés során a régi iskolai emlékek is megelevenedtek. Világjáró élményeit a Kiúton című regényében örökítette meg az utókor számára.

MIRŐL SZÓL A KÖNYV?

Amikor elkészült a kézirat és erről mások is tudomást szereztek, sokan azt hitték, hogy úti élményeimről írtam mivel az idegenforgalomban dolgozom és legfontosabb hobbim és szenvedélyem az utazás (eddig 55 országban jártam). Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor kiderült, hogy teljesen más műfajról van szó. Habár ahogy az egyik magyar újságban megjelent cikk szerzője fogalmaz: ez is utazás, a Kiúton a külső és belső utak könyve. Tíz helyszín, tíz fiú az éjszakában, tíz válaszút. A könyv szereplői a kiutat keresik egy-egy nehéz helyzetből és megtalálják, mert mindig van megoldás.

MIKOR FOGALMAZÓDOTT MEG BENNEM AZ ÍRÁS GONDOLATA?

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy szeretnék valamit magam után hagyni és szeretnék másoknak néhány elgondolkodtató pillanatot szerezni, melynek hatására talán picit jobb és boldogabb lesz az életük. Persze „mindig volt jobb dolgom" mint nekiülni az írásnak. Tavaly úgy döntöttem, hogy szabadságra megyek az életemből és egy szabad nyár során időt hagyok magamnak arra, hogy átgondoljam az életemet és megvalósítsam a könyvírással kapcsolatos álmomat.

NEHÉZ VOLT-E KIADÓT TALÁLNI?

Szerintem az életben az egyik legfontosabb dolog, hogy ne higgyünk más emberek világról alkotott negatív véleményének. Az interneten mindenhol azt olvastam, hogy első kötetes íróként Magyarországon lehetetlenség kiadót találni. Ennek ellenére biztos voltam benne, hogy sikerülni fog, ezért elküldtem a kéziratot szinte az összes létező magyar kiadónak. Néhány hónapon belül meg is érkeztek a válaszok és négy kiadó is érdeklődött a kézirat iránt. Személyes találkozások után egy szombathelyi kiadót választottam, mivel ők tűntek a legrugalmasabbnak és legkorrektebbnek.

MIÉRT KIÚTON A KÖNYV CÍME?

Az elmúlt két évben Londonban éltem és egyik reggel munkába menet a londoni buszon olvasgattam az újságot, melynek első oldalán egy végtelen sivatagot ábrázoló kép volt látható. A kép a végtelen kilátástalanságot, áthatolhatatlanságot és reménytelenséget sugározta egészen addig, amíg észre nem vettem a kép sarkában egy apró tevét. Akkor jöttem rá, hogy jól van kitalálva ez a világ: néha megoldhatatlannak tűnő problémákat gördít elénk az élet, de mindig oda teszi a megoldást is. Ahol sivatag van, ott tevének is kell lennie, hogy átkelhessünk rajta. A könyv szereplői is egy-egy nehéz helyzetben vannak (karrier válság, szerelmi csalódás, betegség, az élet értelmének keresése) és a megoldást keresik, amit meg is találnak.

MILYEN A KÖNYV FOGADTATÁSA?

A szombathelyi könyvbemutató teltházas volt. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam eddig, sokszor vadidegenektől, akikre hatással volt a könyv. Sokan elgondolkodtak azon, hogy mit változtathatnának az életükön. Ez a legnagyobb öröm nekem, hiszen ez volt a cél. Számomra is meglepetés volt, hogy milyen széles réteget érintett meg a könyv: általános iskolám 8. osztályos tanulóit elgondolkodtatta, egy pap a húsvéti beszédében idézett belőle, egy magyarországi life coach pedig a könyv segítségével ad tanácsot az embereknek.

HOL RENDELHETŐ/VÁSÁROLHATÓ MEG A KÖNYV?

A Könyvtárellátónál, az összes magyarországi Líra könyvesboltban és a nagyobb Alexandra üzletekben és sok internetes oldalon. Aki dedikált példányt szeretne, közvetlenül tőlem rendelheti meg a facebook-on szerzői oldalamon keresztül. 

MIK A JÖVŐBELI TERVEK?

Mindenképpen folytatom az írást. Már meg van a következő könyv alapötlete és címe, hamarosan nekikezdek, de előtte várom mindenki véleményét, aki olvasta a Kiúton-t (melyik szereplő élete folytatódjon a következő könyvben, milyen témákról olvasnának szívesen)
 Sok szeretettel ajánlom a Kiútont Önöknek és a könyvtárak olvasóinak.

 Nagy Péter
Kiúton

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  Itt  olvasható
 
COVID 19 adatok:
Fertőzöttek száma:
Dolgozók száma: 3
Gyerekek száma: 1

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu

 

Korszerű Iskoláért Alapítvány

 Számlaszámunk: 11747006-20118147
Adószámunk: 19246640 - 1 - 18
A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez.
Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy az elmúlt tanévben iskolánk alapítványának ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát!
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez. Adószámunk: 19246640-1- 19246640-1-18 18 1 1% % Számlaszámunk: 11747006-20118147 KÃSZÖNJÜK!”
 
 

tanulmanyi

sport

ETKEZES 4

etlap 3

kreta 2

classroom 2

TANEV RENDJE 2

dokumentumok 2