alapitvany 1200

Iskolánk olyan akcióval csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét felhívásához, amely egyszerre célozza a szülőket és a diákokat, tehát tevékenységünk az egész család szemléletformálására irányul.
Diákjaink zöme otthon készített és csomagolt tízóraival érkezik az iskolába, amit általában a szülők készítenek el, jobb esetben együtt a gyermekükkel. Akik nem otthonról hozzák a tízórait, azok az iskolai büfében vásárolnak. Ha a csomagolóanyagok mennyiségét akarjuk csökkenteni, akkor a szülőkre és gyerekeikre, valamint az iskolai büfére egyszerre kell hatnunk. Ennek érdekében az alábbiakat vállaljuk:
Az ökoiskolai munkacsoport szervezésében és irányításával november tizennyolcadikán, pénteken minden osztályfőnök ki fog osztani a gyermekeknek 5-5 darab környezetbarát papírból készült tízórais zacskót, melyeket a Szülői Szervezet vásárol meg - a szükséges mennyiségben. Az iskolánk honlapján felhívást teszünk közzé, majd az elektronikus naplón keresztül is tájékoztatjuk a szülőket arról, hogy november 21-25. között a lehető legkevesebb csomagolóanyagot felhasználva készítsék el gyermekükkel közösen a napi tízórai csomagokat. Ugyancsak tájékoztatást nyújtunk az ilyen típusú zacskók beszerzésének lehetőségeiről is. Megkérjük a szülőket, hogy ezen a héten ne használjanak alufóliát, frissen tartó fóliát, hanem helyette tegyék a szendvicseket tízórais dobozba, ha az nincsen, akkor csomagoljanak az általunk küldött környezetbarát zacskóba! Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy csak akkor használjanak csomagolóanyagot, ha az feltétlenül szükséges. Ugyanilyen zacskókat helyezünk el az iskolai büfében is, az üzemeltetőt részletesen tájékoztatva és bevonva az akcióba.
Az általunk beszerzett és felhasznált zacskó garantáltan környezetbarát ökotermék, klórmentesen fehérített, komposztálható papírból készül. 
Az akcióról figyelemfelhívó plakát készül egy rajz-média szakos kolléganő irányításával, amit az iskolai büfé közelében helyezünk el. Az akció alatt valamennyi osztály rendhagyó osztályfőnöki órán beszélget a hulladékcsökkentés lehetőségeiről és a környezetkímélő csomagolási lehetőségekről. Ezzel párhuzamosan rajzórákon és természetismeret órákon is feldolgozzák a gyerekek ezt a témát. Az iskolai diákönkormányzat és a rádiós szakkör az iskolarádión keresztül napi szinten bekapcsolódik a kampányba, tájékoztatnak, interjút készítenek az ökoiskolai munkacsoport tanáraival, diákokkal. 
A környezetbarát zacskókat minden nap szelektíven összegyűjtik és megszámolják az osztályok megbízott tanulói, majd továbbadják az iskolai komposztáló csoport felelőseinek. Ugyancsak ezek az „öko-pakolás” megbízottak mérik fel, hogy hányan érkeztek az egyes napokon tízórais dobozzal, hányan használtak hagyományos csomagolást. 

Kérek mindenkit, hogy a rá vonatkozó résznek megfelelően működjön közre az akció sikeres lebonyolításában.Üdvözlettel:
Varga Tamás 
Képtalálat a következőre: „szelektív hulladékgyűjtés gyerekeknek”

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

ITT  olvasható
 
COVID 19 adatok:
Fertőzöttek száma:
Dolgozók száma: 0
Gyerekek száma: 0

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu

 

Korszerű Iskoláért Alapítvány

 Számlaszámunk: 11747006-20118147
Adószámunk: 19246640 - 1 - 18
A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez.
Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy az elmúlt tanévben iskolánk alapítványának ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát!
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez. Adószámunk: 19246640-1- 19246640-1-18 18 1 1% % Számlaszámunk: 11747006-20118147 KÃSZÖNJÜK!”
 
 

tanulmanyi

sport

ETKEZES 4

etlap 3

kreta 2

classroom 2

TANEV RENDJE 2

dokumentumok 2