tel: +36204272526konyvtar logofb logo  foto logo 50youtube logo  kreta logo

Tisztelt Szülők! Kedves Felsős Diákok!

A tantermen kívüli digitális tanulás 2020.április 15-től a felső tagozatos tanulóink számára a Google Classroom keretein belül folytatódik. Az alkalmazást minden felsős diákunk számára elérhetővé tettük. A felső tagozatra kidolgozott egységes rendszer segítségével még hatékonyabbá és egyszerűbbé válik a tanulás és a kommunikáció. Ha véget ér az online oktatás, akkor is tudjuk majd az iskolában használni.

Kedves Felsős Diákok! 

Jó munkát kívánunk a Google Tanteremben!

Bővebben...

KÉRÜNK MINDENKIT, HOGY LEGYEN SZÍVES ELLENŐRIZNI A KRÉTA BELÉPÉSÉT!

Ha a szülő nem tud belépni - kérjen gyermeke osztályfőnökétől hozzáférést!

Ha a diák nem tud belépni, írjanak a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

___________________

Az eKréta nevű elektronikus napló és ellenőrző IDE kattintva elérhető.

Tanulóknak és szülőknek felhasználónév az oktatási azonosító (7-tel kezdődő 11 jegyű szám), jelszó a születési dátum 8 számjegye például: 20040925 formátumban.

Applikációk mobil eszközökhöz: Android , iOS , Windows -ra itt ingyenes letölthető. 

Első alkalommal kell csak regisztrálni, később már nem kell újra belépni.

Az eKréta emailt nem küld, csak értesítéseket okostelefonon keresztül.

 

ebéd A következő havi étkezés befizetése: március 11. szerda 7:30-16.00 és március 18. szerda 7:30-16:00   Fizetendő lista ITT elérhető a gyerekek OM azonosítója szerint. Az étlap ITT olvasható.

Tisztelt Szülők!
 
Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket rendezvényeinken, hogy jobban megismerhessék iskolánkat, bizalommal hozhassák Őket hozzánk.
 

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg. 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

 1. A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik
 • nem állami fenntartású általános iskolába,

vagy

 • állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index  oldalon, valamint a Szombathelyi Tankerületi Központ honlapján. a https://kk.gov.hu/altalanos-iskolai-felveteli-korzethatarok-a-2020-2021-tanevben találhatja meg.

2) A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

 • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola[1].
 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába1 kívánják beíratni.

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata 2. d) pontja szerint].

Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

A 7/2020. (III.25.) miniszteri határozat 3.pontja alapján a szakértői bizottságok által kijelölt általános iskola 2020. április 28-ig felveszi a sajátos nevelési igényű gyermeket.

Jelentkezni a szakértői bizottság által kijelölt iskolával történt egyeztetést követően személyesen vagy postai úton lehet. Kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot a kijelölt iskolával.

A kijelölésről szóló dokumentumot a szülőnek/törvényes képviselőnek másolatban postai úton vagy személyesen el kell juttatni a kijelölt iskolába, az eredeti dokumentumot tanévkezdéskor kell bemutatni az intézményben.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

* Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

 

A Gothard Jenő Általános Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására 2020.április 28-tól van lehetőség telefonos egyeztetést követően, előzetes bejelentkezés után.

Az erre vonatkozó igényeiket 2020.április 27-én 9-16 óra között tehetik meg a +3620 427 1054-es telefonszámon. A jelzett igényeknek megfelelően időpontot adunk a személyes ügyintézésre.

A beiratkozással kapcsolatos kérdéseiket feltehetik a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.


[1] Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.

_________________________________________________

 
 
Iskolanyitogató leendő elsőseinknek 2020. február 15. /szombat/ 
Nyílt tanítási nap a leendő 1.o. szüleinek 2020. február 19. /szerda/

Bővebben...

A mindennapos testnevelés heti öt testnevelés tanórájából legfeljebb heti két tanórát a 2011. évi CXC. köznevelési törvény 27.§ 11. pontja adta lehetőség értelmében tanulóink kiválthatnak:

- iskolai sportkörben való sportolással

- szabadidős– vagy sportegyesületekben, illetve táncművészeti csoportban legalébb heti 2 x rendszerességgel végzett szervezett edzésekkel.

Iskolánkban is lehetőségük van a gyerekeknek sportfoglalkozásra járni:

asztalitenisz

futball

kézilabda

kölyök atlétika

röplabda

szertorna

tenisz

vízilabda

Az igazolást INNEN is le lehet tölteni, de az osztályfőnökök is adnak.

 

 • Kormányablakban NEK adatlap igénylését kezdeményezik, a fénykép és aláíráskép felvételezéssel. Az okmányirodai NEK azonosító igényléséhez mindenképpen szükséges, hogy a kérelmező bemutassa a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványát (személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány) és lakcímkártyáját. A NEK adatlapon szereplő NEK azonosító egy 16 karakter hosszúságú azonosító kód.
 
 • A diákigazolvány igénylést minden esetben az oktatási intézményben kell kezdeményezni, a NEK adatlap és a lakcímkártya bemutatásával. A tanuló személyes adatainak egyeztetését követően az igénylést az intézményi ügyintéző indítja el az elektronikus igénylési felületen.
 
 • Az intézményi ügyintéző a diákigazolvány elkészültéig egy Igazolást (ún. "ideiglenes diákigazolványt") állít ki a tanulónak, amellyel a diákigazolványhoz kapcsolódó, állam által garantált kedvezmények igénybe vehetők.
 
 • Az oktatási azonosító szám olyan általános azonosító, amellyel az oktatási rendszerben egy megadott személy egyértelműen azonosítható (felépítése: 7-essel kezdődő, 11 jegyű számsor). Ez a szám a diákigazolványon és az igazoláson is szerepel. Felhívjuk figyelmüket, hogy a bérlet vásárlásakor a tanuló oktatási azonosító számát (7-tel kezdődő számsor) tüntessék fel a bérletszelvényen.

 Részletek IDE kattintva olvaahatók, ITT pedig egy egyszerű folyamatábra az igénylésről.

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

  

Tisztelettel tájékoztatom Önt, hogy az étkezési díj beszedése a 2018/19. tanévben is a szolgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel valósul meg.

Az étkezés igénybevételéhez a mellékelt nyomtatványok pontos kitöltésére van szükség! Nyilatkozatok benyújtási határideje: 2018. május 31A TÁJÉKOZTATÓ A NYILATKOZATOKKAL EGYÜTT IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ!

Bővebben...

Tisztelt Szülők!
 
 
Előzetesen néhány dátum a beiratkozáshoz:
2019. február 16. szombat délelőtt: Iskolanyitogató - itt játékos foglalkozások közben megismerkedhetnek a gyerekek a leendő tanítónénikkel, iskolánkkal. 12:00-tól nyílt vízilabda edzést nézhettek meg az uszodában.
2019. február 20.: Nyílt tanítási napot tartunk leendő elsőseink szüleinek.
2019. április 11. és 12. Beiratkozás (amint megkapjuk a szükséges dokumentumokat, feltesszük a honlapra)
2019. május 27. 17:00: Szülői értekezlet leendő elsőseink szüleinek.
ITT elérhetők az online felület a beitarkozáshoz, ami április 1-től lesz elérhető.
ITT elérhetők a jelentkezéshez szükéges dokumentumok. A jelentkezési lapot később kapjuk meg, akkor mi is elérhetővé tesszük.
___________________________________________________________________________________
 

Iskolánk bemutatkozó videója:

Bemutatkozó iskolafilm: Gothard Jenő Általános Iskola

Iskolánk sajátosságai, oktató-nevelő munkánk speciális területei: - matematika és idegen nyelvek/ angol, német/ emelt óraszámú és nívó csoportos oktatása - 1-3. évfolyamon az idegen nyelvek fakultatív oktatása - magyar nyelv és irodalom emelt óraszámú oktatása - úszás – vízilabda - röplabda - kézilabda - labdarúgás - tenisz - asztalitenisz - bringaakadémia - néptánc - kerámia, kézműves szakkör - szolfézs - madarász suli - 3. évfolyamon erdei iskolai témahét UNESCO Társult Iskola ÖKO Iskola Szeretettel várjuk a kedves szülőket!

Közzétette: Gothard Jenő Általános Iskola – 2017. március 15.
 

SPECIALITÁSAINKRÓL egy kis videóösszeállításITT megnézhető.

2017-es Iskolanyitogatóról a képek, videókITT megnézhetők.

 
Iskolánk körzethatárai:  

Gothard Jenő Általános Iskola (9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.)

Beiskolázási körzete: Bajnok u., Barabás M. u., Benczúr Gy. u., Bertalanffy M. u., Béke tér, Békefi A. sétány, Brigád u., Ciklámen körút, Csikor E u., Csók l. u., Farkas K. u., Galamb u., Görgey A u., Haladás u., Herman O. u., Hóvirág u., Ibolya köz, Jázmin utca, Kalló u., Kaposi J. u., Kert u., Levendula u., Mészáros J. u., Muskátli u., Nagyszombat tér, Nefelejcs u., Németh L. u., Pipacs u., Prága u., Rezeda u., Rózsa köz, Rumi R. l. u., Saághy l. u., Senyefai u., Szabadnép u., Szabó l. u., Szegfú u., Szent lmre herceg útja, Szerb A. u., Székely B- u., Temető u., Tolnay S. u., Tulipán u., Uzsoki u., Vadrózsa u., Vajdahunyad tér, Várkonyi l. u., Veres P. u., Viola u., Vízöntő u.

Iskolánkról néhány bemutatkozó mondat:

Iskolánk a kámoni városrészen, csendes, kertvárosi környezetben található. A kiváló szakmai és infrastrukturális háttérrel rendelkező intézményünk 2013-ban elnyerte az” UNESCO Társult Iskola” címet.

Kiemelt nevelési területeink: környezettudatos nevelés, egészségfejlesztés

Sportolási lehetőségek: úszás-vízilabda, tenisz, néptánc, futball (lányoknak is), röplabda, kézilabda (fiúknak is)

Speciális képzések: néptánc, madarász-suli, szolfézs, bringaakadémia

Lehetőségük van diákjainknak a matematikát és az idegen nyelvet emelt óraszámban, nívó csoportban tanulni.

A tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztése kéttanítós modell keretében történik, felzárkózásukat speciális szakemberek segítik.

Jól felszerelt informatikatermek, digitális taneszközök, új, korszerű könyvtár- 24 órás online szolgáltatással- áll a gyerekek rendelkezésére.

Diákjaink számára természetvédelmi táborokat, túrákat és erdei iskolát szervezünk.

Nevelő-oktató munkánkról honlapunkon további információkhoz juthatnak.

___________________________________________________________________________________
 
A TAVALYI beiratkozás adatai:
BEIRATKOZÁS IDŐPONTJA:
2018. ÁPRILIS 12.  (CSÜTÖRTÖK) 8:00-19:00
2018. ÁPRILIS 13. (PÉNTEK) 8:00-18:00
A Vas Megyei Kormányhivatal beiratkozásról szóló közleménye részletesen ITT olvasható.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

-        a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (20/2012.(VIII.31.) EMMI rendelet 22.§(4)

-        a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (20/2012.(VIII.31.) EMMI rendelet 22.§(4)

-        az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás (20/2012.(VIII.31.) EMMI rendelet 22.§(4)

o   óvodai szakvélemény (2011. évi CXC. tv. 45. § (4)a)

o   járási szakértői bizottság szakértői véleménye (15/2013.(II.26.) EMMI rendelet 11.§(1)c)

o   sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye (2011. évi CXC. tv. 91.§(2))

Beiratkozáskor is kitölthetik, de honlapunkról letölthetik a

-          a jelentkezési lapot,

-          a nyilatkozatot az életvitelszerű lakóhelyről,

-          a nyilatkozatot a szülői felügyeleti jogról,

-          a nyilatkozatot etika/hit- és erkölcstan tantárgy választásáról.

 Ezeket otthon előre is kitölthetik.

Szeretettel várjuk a kedves szülőket a beiratkozáson!

Bármilyen kérdésükkel forduljanak hozzánk bizalommal!

 
Beiskolázási körzetünk ITT elérhető.
 
__________________________________________________________________________
Leendő elsőseink számára a várható programok:
Február 17. szombat - Iskolanyitogató a nagycsoportos óvodások és szüleik számára
Február 22. csütörtök - Nyílt nap a leendő elsős osztályosok szüleinek
 
Március 20-ai héten - Nyusziváró foglalkozás nagycsoportos óvodások és szüleik számára (dátum pontosítása később)
 
Bemutatkozó iskolafilmünk:
 
December 5. - Ovisok Mikulása, játékos sportvetélkedő a partneróvodák nagycsoportosainak
 
December 15-én 16:30-kor - Téli bütykölő nagycsoportos óvodások és szüleik számára
Gothard Jenő Általános Iskola fényképe.
 

 _____________________________________________________________

Kedves érdeklődő Szülők!

Nagy szeretettel várom Önöket 2017. november 6-án 17 órakor iskolaelőkészítő programsorozatunk első rendezvényére.

A találkozón betekintést nyerhetnek az iskolánkban folyó pedagógiai munka sokszínűségébe egy kötetlen beszélgetés keretében.

                                                Nagyné Tancsics Ildikó 

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

 

A Magyar Kormány döntése alapján, a 2017. szeptember 01-én kezdődő tanévtől már több, mint 1 millió diák részesül ingyenes tankönyvellátásban. Az ingyenesség alanyi jogon jár minden általános iskolás, valamint a középiskolák első évfolyamán tanuló diáknak.

A tartós tankönyvek rendszere

Az államilag ingyenes tankönyvek tartós tankönyvként kezelendők, tehát azokat az iskolai könyvtári állományba nyilvántartásba kell venni, és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskola könyvtárának. Ez alól valamennyi évfolyamon kivételt képeznek a munkafüzetek és a munkatankönyvek, valamint az 1. és 2. évfolyam összes tankönyve, mivel az 1. és 2. évfolyamon megszűnt a tartóstankönyv használata, ezen évfolyamok tanulói minden évben új tankönyvek kapnak, tankönyveiket nem kell az iskola könyvtárába bevételezni, azok a tanulók tulajdonába maradnak.

Amennyiben a szülő saját példányt szeretne a tankönyvekből, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.). 

Határtalanul pályázat

Évek óta részt veszünk a HATÁRTALANUL pályázaton, több száz tanulónk eljutott már Erdélybe.
 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  Itt  olvasható
 
COVID 19 adatok:
Fertőzöttek száma:
Dolgozók száma: 0
Gyerekek száma: 3

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo