tel: +36204272526konyvtar logofb logo  foto logo 50youtube logo  kreta logo

1.nap– Szombathelyről reggel 6 órakor indultunk. Ártándnál léptük át a határt.

Első úticélunk Nagyvárad volt, ahol megtekintettük a római katolikus székesegyházat és megemlékeztünk Szent László királyunkról. Ezután interaktív városnézésen vettünk részt. Este elfoglaltuk Kolozsváron a szállásunkat.

2.nap –Délelőtt a kolozsvári Líceumban megismerkedhettek tanulóink az ottani diákok életével, majd közös városnézésen vettek részt. Ebéd után a Tordai sóbányában tettünk látogatást, majd, Tordai-hasadék szépségét fedeztük fel 2,5 órás túrában. Este érkeztünk meg Gernyeszegre, a szállásunkra.

3.nap— Reggel Marosvásárhelyt tekintettük meg, többek között a Teleki-Tékátés Kultúrpalotát. Ezután Szovátára mentünk, sétáltunk a Medve tó körül, majd a bátrabbak meg is mártóztak benne, felfedezve a tó különlegességeit. A Parajdi sószorosban is megcsodáltuk Erdély geológiai csodáit.

4.nap– Torockón a helyi néprajzi múzeum megtekintése után következett a gyerekek legnagyobb élménye a 4 órás túraSzékelykőre. Körösfőn a kalotaszegi templom faberakásos mennyezetét csodáltuk meg.

5.nap Gyalogtúrával indítottuk a Sebes-Körös meredek partján a Révi szorosban, a Zichy barlangba igyekeztünk, ahol tanulmányoztuk a mészkőhegységek cseppkőbarlangjainak kialakulását. Hazafelé útba ejtettük Nagyváradot, ahol az idegenvezetőnk értékelte a gyerekek heti teljesítményét. Koraesti órákban megérkeztünk Szombathelyre.

Videó

Fotóalbum

Határtalanul pályázat

Évek óta részt veszünk a HATÁRTALANUL pályázaton, több száz tanulónk eljutott már Erdélybe.
 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  Itt  olvasható
 
COVID 19 adatok:
Fertőzöttek száma:
Dolgozók száma: 0
Gyerekek száma: 3

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo